Петков: Престъпление е, че БСП не рестартира „Белене“

Липсата на кадрови решения ще ни удари на следващите избори, категоричен е бившият дългогодишен депутат от БСП

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Престъпление е, че БСП не рестартира "Белене". Чувствам се лъжец. Аз съм обикалял преди изборите и съм обещавал, че изграждането на АЕЦ "Белене". При положение, че има чуждестранен инвеститор. Това каза в ефира на TV7 Румен Петков, бивш дългогодишен депутат от БСП и вътрешен министър и настоящ председател на областния съвет на БСП в Плевен.

"В партията не се говори за политика. Липсата на кадрови решения ще ни удари на следващите избори. Излъгахме хората, че ще строим "Белене", категоричен беше Петков.

Според него в енергийната стратегия на правителството има ясно разписан ангажимент, че ще се осигурят 2000 MW нови ядрени мощности. "Правителството не го прави. Аз не съм против VII блок в АЕЦ "Козлодуй". Но не можеш да обявих, че ще строиш само с един участник", коментира Петков.

По думите му е абсолютно нелепо "Атака" да внася в Парламента искане за размразяване на "Белене" при положение, че БСП искаха референдума. "Това е проблем не толкова на правителството и на Драгомир Стойнев, колкото е проблем на БСП и Сергей Станишев", каза още Румен Петков.

"В БСП липсват добри кадрови решения. До ден днешен не знам кой предложи министъра на регионалното развитие - едно недоразумение. Не знам кой предложи и културния министър", изтъкна Румен Петков.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg