Петролът се понижи до седмично дъно

Запасите в САЩ се повишиха до 22-годишен връх

3596 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се понижи до най-ниската си стойност за последната седмица, след като стана ясно, че запасите на най-големия потребител на петрол в света - САЩ, са достигнали най-високото си ниво от 22 години насам. Запасите в САЩ са се увеличили с 2.7 млн. до 388.6 млн. барела през миналата седмица, което е най-високата стойност от 1990 г. насам, съобщи Bloomberg.

По време на търговията в Сингапур тази сутрин, фючърсите на WTI претърпяха малка промяна, след вчерашния мощен спад от 2.8% в Ню Йорк. Американският петрол с доставка през май се котираше на ниво 94.46 долара за барел, или с минималното повишение от 1 цент в Сингапур.

Европейският бенчмарк Брент с доставка през май добави 37 цента и на базираната в Лондон ICE Futures Europe достигна цена от 107.48 долара за барел. В свой доклад британската банка Barclays прогнозира, че средната цена на Брент през тази година ще е 112 долара за барел. Според Barclays WTI ще се търгува средно по 95 долара за барел през тази година. Предишната прогноза на банката беше за цена от 108 долара.

Подкрепи Economic.bg