Плевнелиев представя служебното правителство

Основен фаворит за поста на служебен премиер е проф. Георги Близнашки

Плевнелиев представя служебното правителство
3626 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство днес. Очаква се това да стане в 11:00 ч. Засега като основен фаворит за поста на служебен премиер се очертава фигурата на Георги Близнашки.

По всяка вероятност вившият шеф на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов ще е финансист №1. Дясната ръка на президента - шефката на кабинета му Екатерина Захариева, отново ще бъде вицепремиер. Този път обаче ще й бъде поверен ключовият ресор икономика и енергетика.

Очаква се Илияна Цанова от екипа на Плевнелиев да поеме еврофондовете - пост, който заемаше и в кабинета на Марин Райков. 

Организирането на изборите ще бъде поверено на преподавателя по политология Димитър Димитров, който ще е министър без портфейл.

За сигурни служебни министри се считат: Йордан Бакалов - на вътрешните работи, Йордан Христосков - социален, Велизар Шаламанов - военен, на образованието - съветничката на Плевнелиев Румяна Коларова, и на здравеопазването - шефът на ВМА проф. Николай Петров.

Коментари: 0