Половин милион клиенти на М-Тел използват смартфони

Най-търсени от потребителите са телефоните с операционни системи Symbian, Android и iOS

Близо половин милион клиенти на М-Тел ползват смартфони, сочат данните на мобилния оператор към март тази година. Амбицията на телекома е скоро всеки трети клиент да е със смартфон.

Данните на компанията потвърждават тенденциите в поведението на ползвателите на смартфони на българския пазар, в който делът на ползващите т.нар. „умни” устройства продължава да расте.

Най-използвани от потребителите са телефоните с операционни системи Symbian, Android и iOS.

Към март тази година делът на смартфони с операционна система Symbian в мрежата на „Мобилтел” е 60 процента.

Към същия период делът на смартфони с Android достига до 20 на сто спрямо 8 на сто през март миналата година. Ръстът в ползвателите на телефони с тази операционна система е над 200 процента. До голяма степен той се дължи на големия избор от устройства с тази операционна система от различни класове и в широк ценови диапазон.

Повече от 120 процента е ръстът на потребителите на iPhone през март 2012 спрямо същия месец на предходната година. 11 процента от всички смартфони в мрежата на М-Тел са телефони с iOS.

Близо 30 процента е делът на т. нар. „умни” телефони от всички продажби на апарати в мрежата на „Мобилтел” през първото тримесечие на 2012 година.

От телекома отчитат, че все повече клиенти избират онлайн пазаруването. В края на миналата година „Мобилтел” отвори свой онлайн магазин на адрес http://eshop.mtel.bg/, където клиентите могат бързо, лесно и удобно да разгледат и поръчат желаните от тях устройства и услуги. 

Коментари: 0