Поляци строят подводен хотел на Малдивите

Подводната част на хотела ще предлага на гостите релакс сред морския живот на Индийския океан

3653 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Полската компания Deep Ocean Technology, специализирана в вълбоководния инженеринг и архитектура, строи футуристичен хотел на бреговете на Малдивите, половината от който ще се намира под вода, съобщи maldivestimes. Хотелът ще се казва „Воден диск” и ще бъде разположен в непосредствена близост до курорта Зен на остров Куредивару върху атола Нууну. Все още не е известно кога „Воден диск” ще посрещне първите си гости.

Основната част от съоръжението ще се основава на концепцията от два диска, единият от които ще е над водата а другият под водата. Подводната част на хотела ще предлага на гостите релакс сред морския живот на Индийския океан, докато горната част на конструкцията ще им позволи да се насладят на всички удоволствия, които предлага местният климат.

Подобен подводен хотел има в Дубай, който се спряга за най-гомият подводен хотел в света. Луксозната сграда е разположена под водите на Персийския залив, а в случай на екологични и икономически проблеми може да бъде местена, тъй като горните й части могат да се отделят от основната структура и да действат като спасителни лодки в случаи на бедствие.

Подкрепи Economic.bg