Еврокомисарят Хаан иска извинение от транспортния министър

Комисарят по регионалната политика не е препоръчвал назначението на зам.-транспортния министър Петър Киров

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Нямам влияние върху никакви национални политически назначения, нито бих опитал да търся такова влияние. Ако транспортният министър е бил цитиран коректно, очаквам незабавно извинение. Така еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хаан отговори на вчерашното изявление на транспортния министър Данаил, че еврокомисарят е препоръчал лично заместник-министъра на транспорта Петър Киров.

Пред БНР говорителката на Хаан Ширин Уийлър, заяви, че еврокомисарят "не само е бил изненадан, но и много ядосан да научи за тези коментари, цитирани от някои медии". "Затова той иска да изясни възможно най-категорично, че всъщност никога не се е срещал с този човек, няма и не се опитва да упражнява никакво влияние върху политическите назначения в която и да е страна', коментира Уийлър.

Вчера транспортният министър Данаил Папазов беше на посещение в Бургас, където заедно с кмета на града Димитър Николов подписаха договорите за проектиране и изграждане на трафик кулите в Бургас и Варна. След церемонията Папазов заяви пред журналисти, цитиран от "Фокус", че няма конфликт на интереси при назначаването на Петър Киров за зам.-министър на транспорта, въпреки че баща му е бивш директор на "Автомобилна администрация". "Не ме интересува кой е баща му. Разбрах, че някога е ръководил ДАИ, но това няма никакво значение. Човекът е с великолепен английски, това, което трябва да притежава и с всички необходими сертификати и с препоръка от комисаря Хан лично", каза вчера Папазов.Коментари: 0