Популяризират Батак, Девин и Доспат

Ще се стимулира предлагането и търсенето на риба и рибни продукти

380 ~ 1 мин. четене

Два проекта за над 120 000 лв. бяха подписани от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Високи Западни Родопи” – Батак – Девин - Доспат и бенефициенти, съобщиха от агенцията. Средствата са по „Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.

Единият проект предвижда популяризиране на туристическа дестинация „Високи Западни Родопи”, включваща Батак - Девин – Доспат. Също така се предвижда и подпомагане на устойчивото развитие на рибарските области. Бенефициент по проекта е Община Батак. Обща стойност и одобрена безвъзмездна финансова помощ по проекта е 65 156 лв. Срокът за реализацията му е 12 месеца.

Вторият проект е за проучване и развитие на туристическия, рибен пазар и разработка на информационна система с бенефициент Сдружение с нестопанска цел „Форум за регионални стратегии „Балкани”. Общата стойност и одобрена безвъзмездна финансова помощ на проекта е 56 040 лв. Срокът на реализацията му е осем месеца.

Основната цел на проекта е да развие конкурентноспособността на рибарската област, включваща общините Доспат, Девин и Батак чрез осъществяване на маркетингова и комуникационна кампания за промоция на продуктите от региона. Ще се стимулира предлагането и търсенето на риба и рибни продукти. Предвижда се и създаването на възможност за практикуване на любителски риболов и рибен туризъм, предвид наличните ресурси, капацитет и традиции в региона. 

Подкрепи Economic.bg