Пореден ден на протести срещу високите сметки за ток

Очаква се кулминацията на протестите да е в неделя

Снимка: БГНЕС

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Фактурите за ток, получени през януари, изкараха за пореден ден хиляди по улиците в някои от по-големите градове.

За седми пореден ден във Варна премина шествие срещу високите сметки за ток. С възгласи "Мафия", "Енерго-про, Вън!" в него се включиха над 1000 недоволни абонати на дружеството.

Около 300 души и днес излязоха по улиците в Пловдив. От полицията пък съобщиха, че в петък вечерта е бил направен опит за палеж на автомобили на електроразпределително дружество EVN. Протестното шествие днес премина през центъра на града със скандирания „Пловдив събуди се” и „Елате с нас, протестът е за вас”, предаде Фокус.

По-многоброен беше протестът във Видин. Около 1000 души настояха за яснота и прозрачност при формирането на сметките, радикална промяна на методиката на ценообразуване и повече контрол от страна на ДКЕВР. Един от участниците в протеста носеше стар газов фенер, а друг запали свещ.

Няколкостотин души участваха в акцията срещу монополите и високите сметки за ток в Русе, предаде БГНЕС. Демонстрацията започна с автопоход и приключи с митинг пред сградата на "Енерго-Про". В знак на недоволство от монополистите протестиращите демонстративно трошиха с чук електромери и ел. табла, след което стреляха по тях с водни пистолети.

Очакванията на организаторите са утре да се състоят най-многобройните досега акции срещу високите сметки за електроенергия, получени през януари.

Подкрепи Economic.bg