Поредна структура ще се занимава с науката и иновациите

През следващия програмен период приоритетни ще бъдат инвестициите в инфраструктура в централните градски части

Специална работна група ще подготвя и окомплектова проектите в сферата на науката, образованието и иновациите. Идеята след формирането на концепция България да поиска специална оперативна програма за тази сфера. Тя беше лансирана от министъра на образованието Сергей Игнатов и подкрепена от министъра по еврофондовете Томислав Дончев.

През лятото правителството ще преговаря с Европейската комисия, а към есента ще бъде ясно възможно ли е да има отделна програма или ще трябва да се търси друг финансов инструмент, съобщи Дончев по време на посещението си в Русе заедно Карстен Расмусен, ръководител на звеното за България в главна дирекция "Регионална политика".

В четвъртък икономическото министерство най-накрая представи проектозакона за иновациите. Той също предвижда нови административни структури за управлението на парите в тази област. В начините на финансиране пък изрично са предвидени и европейски средства.

През следващият програмен период приоритетни за правителството ще бъдат инвестициите в инфраструктура в централните градски зони, съобщи още Дончев.

„Ефектът от тях е голям от гледна точка на превръщането на градовете в атрактивни места за туризъм и за живеене. Приоритетна задача още от началото на 2014 г. ще бъде ние да заделим в пъти по-голям ресурс точно за такъв тип дейности”, обясни министърът. Мандатът на настоящото правителство на ГЕРБ обаче изтича през следващата година.

-: CLEANED :-

Коментари: 0