Поредно "сутрешно кафе" пред парламента

Близо 200 души са се събрали на протест пред Съдебната палата в подкрепа на Гергана Червенкова

Автор: Божидара Иванова

За пореден ден протестиращи блокираха бул. "Цар Освободител" пред  Народното събрание. Недоволните граждани се събраха традиционно на "сутрешно кафе" пред сградата на парламента. Броят на протестиращите е около 100 души, но непрекъснато се променя. Те веят български знамена и освиркват народните представители, влизащи в сградата.  Протестиращи има и зад храм-паметника "Св. Александър Невски".

Протест има и пред Съдебната палата в подкрепа на Гергана Червенкова, където близо 200 души са се събрали да окуражат обвинената за участие и разпространение на наркотици и заговор българка. Тя е заплашена от екстрадиране в САЩ, а за обвиненията й се предвиждат 68 години затвор. Днес от 9 ч. бе насрочено заседанието на делото срещу нея.

Вчерашният протест в столицата е приключил без нарушения. По информация на БНР, той е бил един от най-многолюдните. Почти целия ден вчера бе блокиран част от центъра на София. На 35-я ден от протестите, натоварен със символика,тъй като България отбелязва рождението на Апостола на свободата Васил Левски, многохилядно множество се събра под прозорците на властта на площад "Независимост" в столицата. Малко след началото на митинга, част от протестиращите се отправиха към паметника на Васил Левски. Друга група пое към "Орлов мост". Протестиращите в София поднесоха цветя и изпяха българския химн пред паметника на Васил Левски.

Коментари: 0