Предлагат работа у нас на млади българи от чужбина

Агенциите по инвестиции и заетост със съвместна кампания

3644 ~ 1 мин. четене

Нова кампания на държавата ще убеждава българските студенти и млади специалисти в чужбина да се върнат у нас на високи постове и със заплати над средните за страната. За акцията, която ще е на територията на Европейския съюз. Това става ясно от съобщение на Агенцията по заетостта.

Експерти ще летят за Лондон, Брюксел, Париж, Мадрид, Амстердам, Берлин и Виена. Причината е, че там има най-много български учащи младежи. Срещите ще бъдат организирани от Българската агенция за инвестиции с български студенти, като идеята е те да се запознаят с всички канали, по които могат да си намерят хубава работа у нас. 

От Агенцията по заетостта обясняват и как може да се случи това. Студентите трябва да изпратят автобиографията си в Europass формат на специално създадения за целта електронен адрес - [email protected]

Автобиографията на всеки студент ще пристигне директно в Бюрата по труда в България. По този начин с всеки ще се работи индивидуално в зависимост от уменията му, а комуникацията ще става по имейл, скайп, фейсбук и другите социални мрежи. От Агенцията по заетостта гарантират, че ще бъдат посредник между младите и големите компании у нас, нуждаещи се от кадри с международно образование и опит.

Подкрепи Economic.bg