Преговори с чужди банки за ОЦК

Нова концесия за оловно-цинкова руда тръгва в Маданско, обяви Делян Добрев

Предстоят тежки преговори за ОЦК с чужди банки-кредитори. Това обяви в Кърджали вицепремиерът Симеон Дянков, съобщи бТВ.

Той бе в града заедно с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Делян Добрев за среща с работещите в комбината, които днес получиха по банковите си сметки по една заплата и половина от дължимите им пари за последните 5 месеца, които не са платени от собственика Валентин Захариев.

500 хиляди лева са отпуснати вчера след преговори с банки-кредитори на комбината, тези пари не са на Захариев, каза премиерът пред работниците. Той обеща, че до месец ще се намери нов инвеститор и нов мениджмънт в ОЦК, но преди това предстоят преговори.

За разговорите у нас вече са пристигнали емисари на банките от Швейцария, Германия и Франция, каза още Дянков.

Новият собственик на "Горубсо"-Мадан влезе официално във владение, след като късно снощи сделката е била финализирана, каза по-ранопрез деня премиерът Борисов, който посети първо Мадан. Рудникът ще заработи още във вторник, а там работещите вече получиха всичките си дължими заплати от октомври м. г. насам.

В Мадан енергийният министър Делян Добрев зарадва хората и още една новина. Съвсем скоро в региона ще бъде дадена още една концесия за добив на оловно-цинкова руда, където ще се разкрият 700 нови работни места.

Коментари: 0