Премиерът назначи още 8 зам.-министри

Сред тях двама са от кабинета "Орешарски", един - топмениджър в "Лукойл" и един активист от протестите

Премиерът назначи още 8 зам.-министри
176 ~ 2 мин. четене

Служебният премиер Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още осем зам.-министри, съобщиха от правителствената служба. С тях се попълват екипите в шест министерства. 

Владимир Дончев ще бъде заместник-министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет. Има редица специализации по екология и управление на крайбрежни зони и речни басейни. Дългогодишен служител е на Министерството на околната среда и водите, преминал по цялата йерархична стълбица до директор на дирекция "Води". От 2008 г. досега е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в Народното събрание.

За заместник-министър на здравеопазването е назначен д-р Любомир Бакаливанов, заместник-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност "Анестезиология и интензивно лечение".

Георги Тодоров, който беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т.г., поема същия пост и при служебното правителство. Завършил е право в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Бранимир Ботев, на когото при предишния кабинет беше поверен ресор "Туризъм", отново ще бъде заместник-министър на икономиката и енергетиката.

За заместник-министър е назначен и експертът в областта на енергетиката Антон Павлов. До момента той е главен енергетик и ръководител "Енергийно управление" на "Лукойл България" ЕООД. Дълги години е работил в "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ – България", в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика. Магистър по финанси е от УНСС и инженер със специалност "Автоматика и електроника" от Техническия университет в София.

Заместник-министри на културата стават директорът на Драматично-кукления театър "Иван Димов" в Хасково Боил Банов – режисьор, и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от Софийския университет и деен участник в протестите срещу кабинета "Орешарски".

Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, заместник-ректор на Техническия университет в София.

Коментари: 0