Президентът: IT индустрията разкри 30 хил. работни места

София се нарежда на 11 място в света по качество на интернет връзката и на 6 място в Европа, каза Росен Плевнелиев

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В последните години сектор информационни и комуникационни технологии в България е разкрил 30 хил. нови нови работни места. Това каза президентът на страната Росен Плевнелиев при откриването на конференцията "Наука, иновации и предприемачество 110 години след рождението на Джон Атанасов". Според държавния глава през последните години много фирми са били открити именно с такава насоченост и имат потенциал за развитие.

"Предприемаческата среда се развива добре и позитивите от това трябва да бъдат поставени на фокуса на общественото внимание и това е моята задача", каза Плевнелиев, цитиран от Фокус. Президентът допълни, че скоро ще бъде готова първата иновативна и първа за България оперативна програма, която е в подкрепа на образованието и науката.

"Според годишно изследване София се нарежда на 11 място в света по качество на интернет връзката и на 6 място в Европа", коментира Росен Плевнелиев. Данните му сочат, че страната ни е на първо място в света по цена на интернет. Президентът каза още, че страната ни има много силни традиции в научната и развойна дейност.

Подкрепи Economic.bg