Президентът на Байерн Мюнхен отива на съд за укриване на данъци

61-годишният Хьонес разкри данъците си доброволно през януари, след като към него беше образувано разследване относно сметка в швейцарската банка

72 ~ 1 мин. четене

Германската прокуратура повдигна обвинение за укриване на данъци срещу президента на европейския клубен шампион "Байерн Мюнхен" Ули Хьонес.

Делото беше образувано след разследване на сметка на боса в швейцарска банка, а сега решението за признаване на доказателствата и стартиране на съдебен процес е изцяло в ръцете на звеното за икономически престъпления към Градския съд в Мюнхен. 61-годишният Хьонес разкри данъците си доброволно през януари, след като към него беше образувано разследване относно сметката в швейцарската банка.

"Поради огромното количество документи по случая, както и одобреното желание на защитата за срок от един месец, преди да отговори на обвиненията, решението на съда дали ще се стигне до дело не трябва да се очаква преди края на септември", обяви Андреа Титц, говорител на съда.

Хьонес бе арестуван на 20 март по обвинение за укриване на данъци в швейцарска сметка, а впоследствие бе пуснат срещу гаранция от 5 милиона евро. Хьонес се извини за скандала през май и предложи временно да се оттегли от поста президент на Байерн Мюнхен, но Управителният съвет на клуба реши, че той трябва да остане.

Мащабното разследване бе повод и за конкурентите на канцлера Ангела Меркел да я обвинят, че е била твърде мека в борбата си срещу укриване на данъци от заможни германци.

Подкрепи Economic.bg