Приеха новата бюджетна рамка на Столична община

Очаквания са собствените приходи на общината да са между 1.9 и 2.2%

228 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Столичният общински съвет (СОС) прие бюджетната рамка на общината за периода 2014-2016 г., информира „Фокус”. Вносител на тригодишната бюджетна прогноза е кметът на града Йорданка Фандъкова.

Бюджетната рамка предвижда ръст на собствените приходи на общината, които се очаква да са между 1.9 и 2.2%. В отговор на това, общинският съветник от БСП Георги Кадиев заяви, че в нито една от последните четири години Столична община не е изпълнила изцяло бюджета си. „Ясно е, че и сега не можем да изпълним тази финансова прогноза”, отбеляза той.

Фандъкова увери, че Общината се старае да не допуска предишните грешки, които се отразяват на гражданите.„София е абсолютен лидер по усвояване на европейски средства и това трябва да продължи”, отбеляза още кметът. Тя посочи, че до края на настоящата година общината ще е изцяло готова с проектите, които подготвя за следващия програмен период.

Общинските съветници повдигнаха отново и въпроса за данъците на софиянци. Йорданка Фандъкова припомни, че и в момента продължава работата по определянето на нови зони в данъчната карта на София. „Става дума за изцяло ново данъчно зониране и все още не може да се говори за увеличаване или намаляване на данъците”, каза още тя.

Подкрепи Economic.bg