Природният газ поевтинява с 3.89%

Парното в София ще струва 3.83% от 1 април

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) прие намалението от 3.89% в цената на природния газ за крайните клиенти. По-ниската цена беше предложена от "Булгаргаз" и тя ще влезе в сила от 1 април. След понижението 1000 куб. метра газ ще струва 630.94 (без акциз и ДДС).

Днешното открито заседание на ДКЕВР беше първото, което се води от новия председател Евгения Харитонова. Първата точка от дневния ред беше докладът относно заявление на "Булгаргаз" за цената на природния газ. Мнението си по доклада изказа изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов.

Енергийният регулатор прие и промените в цените на топлинната енергия. Най-голямо е намалението при "Топлофикация Бургас" - с 6.54%. Понижението на цената на енергията при "Топлофикация София" ще бъде 3.83%. При пловдивската "ЕВН България Топлофикация" намалението ще е 4.92%, а за "Топлофикация Плевен" изчисленото от работната група намаление е 6.48%.

Намалението при останалите топлофикации, работещи с природен газ, ще е също от порядъка на 4-5%, уточняват от ДКЕВР, като почти без промяна предвиждат от регулатора да останат цените за "Топлофикация Русе" и "Топлофикация Перник".

Подкрепи Economic.bg