Продават на търг гробницата на Елвис Пресли

Търгът ще се състои в Лос Анджелис на 23 юни

6900 ~ 1 мин. четене

Гробът на краля на рока Елвис Пресли ще бъде продаден на търг. Един щастлив почитател ще може да си купи възможността да бъде положен след смъртта си в частната крипта, където първоначално беше заровено тялото на певеца след смъртта му през 1977 г.

Тялото на Елвис беше погребано в гробището Форест Хил в Мемфис, щата Тенеси, за около два месеца, след което беше преместено в дома му в Грейсланд, на около 8 км от Форест Хил. Началната цена за наддаването на 100 хил. долара и тя включва отварянето и затварянето на свода и криптата за погребението, мемориален надпис и използване на параклиса за погребална служба.

"Смятам, че ако сте изключителен фен на Елвис Пресли, това е добра възможност. Само един човек ще може да каже: "Хей, ще бъда погребан на мястото, където беше погребан Елвис Пресли", заяви Дарън Джулиън, организатор на търга "Музикални икони", в рамките на който ще бъде продаден лотът.

Майката на Елвис - Гладис, която почина през 1958 г., беше погребана в същата крипта, но тялото й беше преместено в Грейсланд. Оттогава оригиналната крипта остана празна. Търгът ще се състои в Лос Анджелис на 23 юни.

Подкрепи Economic.bg