Проекти за мобилна търговия в 3Challange

Общо девет екипа продължават към втория етап от надпреварата

Девет млади предприемачи и екипи от предприемачи преминаха първия кръг (Idea) от състезанието за млади предприемачи 3Challange.

Събитието, което се проведе на 20 май в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, постави началото на третото издание на надпреварата. Организатор е студентският клуб по предприемачество Start It Smart.

В първия кръг се срещнаха 18 иновативни бизнес идеи, от които журито на конкурса, екипът на Start It Smart и публиката в залата избраха общо девет победители.

„Основната цел на Start It Smart е, да развиваме предприемаческата култура сред младите българи и да подкрепяме онези от тях, които имат желание да стартират бизнес. Затова се радваме, че в новото, трето издание на състезанието 3Challenge се включиха над два пъти повече участници – общо 70”, посочи Радослав Георгиев, който преди броени дни беше избран за президент на клуба Start It Smart.

Деветте проекта, които продължават напред в надпреварата са платформата за събития Eventyard, сайтът с профили на различни видове майстори MaistorPlus.bg, играта с карти Авитохол, фокусирана към обучението по българска история, платформата за споделяне на сексуалните навици re:Loveution, която включва също презервативи с QR код, проекта за книги с вградена LED технология StreamBook, мобилно приложение за търсене на промоции, идеята „Духовен съветник” за записване на обръщения от възрастни хора и тяхното изпращане на близките им, след като починат, проектът BGBAGs за нов вид торбички за многократна употреба, както и Mobile Trade Centre – система от виртуални витрини, позволяващи пазаруване на продукти в движение. 

Коментари: 0