Проф. Константинов дарява заплатите си

Улесних премиера с оставката си, обясни математикът

172 ~ 1 мин. четене

Подалият оставка председател на "Информационно обслужване" АД – проф. Михаил Константинов, ще дари всички свои заплати, които е получил от фирмата на фонда за лечение на деца. Това обяви той пред bTV, предаде kmeta.bg. Месечното му възнаграждение е било малко над 1000 лв. 

Професорът се отказа сам от поста си в управлението на държавната фирма „Информационно обслужване”, след като от БСП поискаха оставката му заради съмнения в обективността му след изказването, че не би позволил управлението на нова Тройна коалиция като алтернатива на ГЕРБ.

Михаил Константинов обясни, че премиерът няма правомощията да уволни председателя на борд на търговско дружество. „Аз улесних премиера в известен смисъл", допълни той.

Проф. Константинов нарече политиците, поискали оставката му, „манипулатори и долни лъжци” и заяви, че те са „настъпили лопатата”.

Той прогнозира, че на 13 май след предсрочните парламентарни избори България ще се събуди „учудена и обнадеждена”. Според него, в следващия парламент със сигурност ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака”. „Партията на Меглена Кунева е под въпрос, за съжаление е съмнително и положението на двете малки десни партии ДСБ и СДС”, допълни математикът. „Щеше да е добре да могат да се обединят, но омразата им пречи", отбеляза още той.

Като най-голяма опасност пред провеждането на изборите Михаил Константинов посочи недоверието, а за себе си обясни, че е затрупан от работа – като математик и като преподавател в два университета.

Подкрепи Economic.bg