Програмно правителство от експерти без политически лица

Необходимо е да се изключи признаването на кражбите като разход и да се нормират загубите по мрежата, подчерта Иван Костов

88 ~ 1 мин. четене

Президентът да поиска от Народното събрание (НС) да формира програмно правителство от експерти без участие на политически лица, а парламентът да го избере. За това призова лидерът на ДСБ Иван Костов на брифинг заедно с НС "Единство", съобщи Фокус.

Според Костов програмното правителство трябва да започне да действа срещу монополите, да овладее политическата криза, да проведе предсрочните парламентарни изброи, а президентът да поиска от НС антимонополно законодателство.

Лидерът на ДСБ призова за промени в закона за ДКЕВР в частта за методиката за образуване на цените. "Необходимо е да се изключи признаването на кражбите като разход и да се нормират загубите по мрежата", подчерта той.

"Трябват поправки в закона за защита на конкуренцията, които да въведат силни санкции и специален контрол върху фирмите с господстващо положение", допълни Костов.

Тъмносините настояват също за мораториум върху разпореждането с държавни и общински земи в защитените територии, включително и националните паркове и приемане на решение на парламента относно националния референдум от 27 януари 2013 г.

Подкрепи Economic.bg