Производители блокират пътя при Ново село

Днешният протест се очаква да започне в 13.00 часа

Автор: Божидара Иванова

Протестите в страната на зеленчукопроизводителите продължават. Днес в 13.00 ч. производители на домати в Ново село ще изхвърлят продукцията си в знак на протест днес. Те планират да блокират входа на Ново село при моста на Стара река, за да изразят възмущението си от ниската изкупна цена на доматите, като се очаква в шествието да се включат не по-малко от 100 души. Хората в община Стамболийски недоволстват, защото изкупната цена на доматите на пазарджишката борса в Огняново е в размер на 0.20 стотинки.

Преди ден производители от Любимец изхвърлиха стоката си на улицата в знак на протест за ниските изкупни цени и дъмпинговия внос на плодове и зеленчуци от Гърция. Според родните фермери колегите им от южната съседка изпращали на българския пазар дини с изкупна цена от 0,10 лв. за килограм, но те били само трето качество.

Хората от Любимец са предложили вече на аграрния министър Димитър Греков пакет от мерки. Шефът на ресорното ведомство се появил през уикенда изненадващо при тях с молба да не стачкуват, защото щял да оправи нещата, потвърдиха любимчани.

Коментари: 0