Прокуратурата се отказа от изнасянето на милиони в чували от КТБ

"Няма доказателства за обвиненията", заяви един от адвокатите по делото

Прокуратурата се отказа от изнасянето на милиони в чували от КТБ
208 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Обвинението за изнасяне на валута на стойност над 200 млн. лв. с чували от Корпоративна търговска банка е отпаднало. Това заяви адвокат Христо Ботев, защитник на заместник-главната счетоводителка на КТБ Борислава Тренева - Кючукова, цитиран от БГНЕС.

Адвокатът направи този коментар преди Софийски градски съд да разгледа мярката за неотклонение на обвинените за източване на КТБ. Обвинени са четирима души - Борислава Тренева, Мария Димова - главен счетоводител, изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова. За последните двама прокуратурата иска мярка за постоянно задържане.

Русев и Петрова са обвинени в присвояване, а Димова и Тренева - като помагачи, обясни адвокат Ботев. Според новата версия на прокуратурата от края на 2011 година до 19 юни 2014 година Русев и Петрова постепенно са източвали средства от КТБ, а касиерките са им помагали да заличават следите. По неговите думи, за тази версия липсват доказателства и тя се основава единствено на показанията на бившия съдружник на Цветан Василев - Бисер Лазов.

Подкрепи Economic.bg