Първа копка на обходния път на Враца

Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор номер 4, като общата дължина на участъка е 6,817 км

208 ~ 1 мин. четене

Днес бе дадена първа копка на обходния път на гр. Враца. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз (ЕС) и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Общата дължина на участъка е 6,817 км. Проектът включва изграждането на един пътен възел, две четириклонни и едно кръгово кръстовище и други. Срокът за изпълнение по договор е 360 календарни дни.

Изпълнител е Обединение „Обход Враца”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД и „Пи Ес Ай“ АД. Договорът за строителство е за 14.6 млн. лв с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Трафик холдинг“ ЕООД, като договорът е за 1.12 млн. лв с ДДС. 

Началото на строителството бе съпътствано от официална церемония, в която участваха вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Лазар Лазаров и други.

Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор номер 4. Като участък от път Е-79 по него се осъществяват транспортни връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция.  

Подкрепи Economic.bg