Първанов: Махаме плоския данък и ще строим „Белене“

Със стягане на дисциплината не се печелят избори, коментира експрезидентът снемането на доверие от него от БСП

100 ~ 1 мин. четене

Ще премахнем плоския данък, ще строим "Белене" и основен акцент в програмата ни са мерки за справяне с демографската криза, защото това е най-големият проблем на държавата. Това обяви експрезидентът Георги Първанов в интервю за Нова тв в отговор на въпрос по какво програмата на неговото Движение АБВ се различава от тази на БСП.

Вчера Националният съвет на БСП взе срещу нас най-тежкото възможно решение, които позволява уставът на партията. Но това е демонстриране на мускули, стягане на твърдото ядро от електората, показен отстрел на хора, които мислят различно. С такива мерки не се печелят избори, коментира той решението от събота на Националния съвет на БСП да снеме доверието от него, Румен Петков и още общо 11 души, членове на партията.

Предатели са тези, които са предали ценностите или са предали избирателите си, посочи експрезидентът в отговор на въпрос дали се чувства като такъв, след като бе определен като предател спрямо БСП от някои членове на партията.

Както критикувам БСП, така ще критикувам и по-малката партия в управлението, коментира Първанов. Според него преяждането с власт ще се отрази негативно на ДПС в следващите години.

Подкрепи Economic.bg