Първанов критикува "нелегитимните механизми" на властта

Експрезидентът и лидер на АБВ има предвид "задкулисието на ГЕРБ в политиката"

124 ~ 1 мин. четене

Властта в България се формира и управлява по нелегитимни механизми. Това заяви председателят на Националната гражданска инициатива АБВ и президент на Република България в периода 2002 – 2012 г. Георги Първанов, по време на среща-разговор с гражданите на Добрич. 

На срещата присъстваха също така водачът на листата на АБВ за евроизборите, бивш вицепремиер и първи дипломат в кабинета "Станишев" Ивайло Калфин, ексшефът на МВР Румен Петков и Емил Кало.
Пред събралите се, Георги Първанов обясни защо се е наложило "обособяването на различна от тази на БСП листа за предстоящите европейски избори".

Бившият държавен глава подчерта, че "една от основните причини е необходимостта решително да се скъса с някои от политиките от последните години". На първо място той постави "задкулисието в политиката". За целта той даде пример с четиригодишното управление на правителството на кабинета "Борисов", когато решенията "са се взимали от един, двама души в партия ГЕРБ". Първанов също така изтъкна, че още тогава той и неговият екип са работили изключително "за промяна в политиката и за държава, в която управляващите да спазват правилата".

Лидерът на новата политическа формация вляво бе категоричен, че очакванията на хората не са се оправдали и с идването на настоящото правителство на Пламен Орешарски. Той допълни, че именно това е довело до "рестартиране на проекта АБВ". „Отново сме свидетели на тази политика, която стартира по времето на ГЕРБ“, изтъкна в допълнение към казаното по адрес на парламентарната опозиция Георги Първанов. 

 

Подкрепи Economic.bg