Пуснаха „Божествени частици” в eBay

Преди да бъде премахнат, в единия търг са били събрани доста наддавания

Вероятно всеки е наясно, че в eBay постоянно има множество измамници, които се опитват да измъкнат пари чрез налудничави идеи.

Често прилагана тактика е да се продават празни кашони от електронни устройства, като това дори не е официална измама, заради трикове при описанието на артикула. Могат да се открият и всевъзможни предмети с лика на Исус, който може да бъде видян на препечени филийки и куп други безполезни вещи.

Последната лудост в търговския сайт са буркани, съдържащи откритата наскоро „божествена частица”, съобщава Neowin.

Преди да бъде премахнат, в единия търг са били събрани доста наддавания, като цената е била обявена в долари.

Откриването на частицата Хигс бозон, позната още като „божествената частица” беше обявено тази седмица. Физиците я търсиха в продължение на 45 години.

Една от актуалните оферти за частицата Хигс бозон предлага 375 грама от нея в буркан от фъстъчено масло. Началната цена на търга е 100 австралийски долара. Всъщност в търга няма никаква измама, тъй като „божествената частица” е най-тежка от всички останали и дава маса на обектите във вселената.

Продавачът уточнява, че частиците Хигс бозон не са в чист вид и трябва да бъдат извлечени при допълнителна процедура, по която работят в момента учените от ЦЕРН.

........................................................................................................................................................................................................

Изтегли мобилното приложение на агенция "Икономика" за iPhone & iPad >>
Коментари: 0