Работниците в ОЦК-Кърджали излизат на протест

Металурзите настояват за среща с новия инвеститор в завода, за да получат информация кога ще започне изграждането на нов цинков завод

136 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Металурзите от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали (ОЦК-Кърджали) ще протестират днес в центъра на града. Работниците настояват за среща с новия инвеститор в завода, за да получат информация кога ще започне изграждането на нов цинков завод и кога ще са първите назначения на освободените от работа.

Чрез съдия-изпълнител част от работниците вече са получили заплатите си и обезщетенията за съкращение. В рамките на десетина дни ще бъдат удовлетворени исканията на всички над 700 металурзи с изпълнителни листове.

Протестите ще са безсрочни, съобщи лидерът на протеста Стефан Атанасов. Металурзите се събират отново днес в десет часа пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали. Работниците настояват за среща с ръководството на Първа инвестиционна банка и „Хармони 2012" - фирмата, която стана собственик на по-голямата част от сградите и производствените мощности на металургичното предприятие.

Подкрепи Economic.bg