Радан Кънев: Правителството следва политика тип "Виденов"

"Нашето мнение е, че опозицията в лицето на ГЕРБ е неефективна по противопоставяне на олигархията", поясни лидерът на ДСБ

192 ~ 1 мин. четене

"Това, което се случи в петък, изразява волята на сегашното управление на официалната тройна коалиция между БСП, ДПС и "Атака" да запази властта в България на всяка цена", заяви председателят на ДСБ Радан Кънев. 

"Видяхме и в петък как е взета тази власт. Защото да протестират в защита на бюджета бяха изкарани хора, които не знаят името на финансови министър, на премиера, на президента, чиято оставка искаха. За съжаление и с гласовете на такива хора в България се печелят избори и се формира изобщо властта", каза още лидерът на ДСБ. 

Според него кабинетът не предвижда механизми, с които да се справи с причините за проблемите в държавата, а предлага краткосрочни популистки мерки. „Това е 100% политика тип "Виденов”, обобщи Радан Кънев.

"Няма нищо конкретно за антимонополното законодателство, за пазара на труда, които са най-тежките проблеми пред българското общество. Няма нищо за прозрачността на държавните разходи, която предизвика този протест срещу бюджета, защото нямаше прозрачност как ще се харчи новият дълг от 1 милиард лева", допълни Кънев. Поради тази причина ДСБ наричат програма на правителството, програма на застоя, бедността и зависимостта от монополите и олигархията. 

"Нашето мнение е, че опозицията в лицето на ГЕРБ е неефективна по противопоставяне на олигархията. Протестът има за цел сваляне на правителство, в което няма доверие и нови изброи, които да доведат ново управление на страната. Ние ще подкрепяме протестите, но ще използваме всички други политически механизми за алтернатива", подчерта още Кънев.

Подкрепи Economic.bg