Разширяват антиобледенителна площадка "Изток" на Летище София

Предвидени са 10,7 млн. лв за проекта

288 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Предвижда се разширяване на антиобледенителна площадка "Изток" през 2014 година. Това съобщи за "Economic.bg" изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов. Проектът е част от плановете на дружеството за модернизация или изграждане на нови съоръжения или ремонт на писти.

Разширяването ще увеличи капацитета на площадката и ще даде възможност за по-бърза обработка на летателните средства. Това ще доведе до по-голяма пропускателна способност на летището през зимния сезон и съответно ще се намалят предпоставките за закъснения, заради антиобледеняване на машините.
За разширяването в Бизнес плана на дружеството са предвидени 10,7 млн. лв.

За януари 2014 г. обслужените пътници на столичното летище са общо 281 772. Дружеството отчита ръст от 6,5% спрямо същия месец на предходната година.

С принос за ръста на пътникопотока са водещите за Летище София превозвачи България Ер, Wizz Air, Lufthansa, easyJet, Turkish Airlines, както и авиокомпаниите Qatar Airways, LOT, El Al, TAROM, които увеличиха седмичните честоти на полетите си до София през зимния сезон на тази година.

Подкрепи Economic.bg