Рокада на върха в Пощенска банка

Петя Димитрова сменя Антъни Хасиотис

7026 ~ 1 мин. четене

От 2 юли Юробанк И Еф Джи България АД, позната като Пощенска банка ще има нов председател на управителния съвет (УС) и главен изпълнителен директор. За рокадата във висшето ръководство на трезора съобщиха от българската институция. Пощенска банка е част от гръцката Юробанк И Еф Джи.

Досегашният председател на УС и главен изпълнителен директор Антъни Хасиотис ще ръководи компаниите на групата в Румъния. Той ще е главен изпълнителен директор на Банкпост (Bancpost S.A.). Финансовата институция е румънското подразделение на Юробанк И Еф Джи.

Вакантното място ще заеме Петя Димитрова, която в момента е изпълнителен директор и зам.-председател на УС, обясняват от банката. Кариерата на Петя Димитрова в Пощенска банка започва през 2003 г., когато тя се присъединява към екипа като главен финансов директор на трезора и на осемте дъщерни дружества на Юробанк И Еф Джи Груп в България.

Петрос Ангелакис, който в момента е зам.-главен мениджър на управление "Международни дейности" в Юробанк И Еф Джи, ще заеме поста зам.-председател на УС на Юробанк И Еф Джи България АД.

Подкрепи Economic.bg