Ротшилд залага срещу еврото

Доайенът на банковата индустрия е използвал единната валута за хеджиране на инвестициите си

Доайенът на банковата индустрия, лорд Джейкъб Ротшилд има 200 млн. британски паунда залог срещу еврото. Лорд Ротшилд, един от най-старите членове на банковата династия Ротшилд, е взел позиция спрямо еврото чрез инвестиционния фонд RIT Capital Partners, който има активи от 1.9 млрд. паунда и на кокйто той е изпълнителен директор, пише британския вестник The Daily Telegraph.

Новината, че влиятелният финансист е използвал евроро като форма на хеджирането, въпреки, че единната валута едва се държи ан краката си, продължава да се разпространява сред политиците в еврозоната и обществеността.

RIT е взел със 7% нетна къса позиция през юли, по отношение на валутните експозиции "Като се има предвид нетната стойност на активите от 1.836 млрд. паунда в края на юли, позицията е на стойност 128 млн. паунда", изчислява Daily Telegraph.

The Telegraph цитира източници, близки до банкера като казат, че настоящата му позиция спрямо еврото е основана на инвестиционни намерения, като се има предвид, че валутата остава слаба, а не е опит просто да се пртиска еврото.

Коментари: 0