Румен Петков: Станишев показа, че може да загуби всички избори

Лидерът на БСП трябва да подаде оставка, смята Петков

176 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Жестокa критика отправи Румен Петков към лидера на БСП на пресконференция в Плевен. "Сергей Станишев показа, че няма избори, които да не може да загуби. Тази кампания, при която ГЕРБ си правеше самоубийствени атентати всеки ден, в която имаше институционални изритвания срещу нашия основен опонент, ние съумяхме да я загубим в национален мащаб и затова се иска организационна дарба”, каза червеният депутат, цитиран от Kmeta.bg.

Петков обвини своя партиен лидер, че не е подал оставка още в деня на вота, подчертавайки, че Сергей Станишев вече изпуснал всеки шанс да спаси поне личното си достойнство. С оставка  той щеше да  даде шанс на БСП да потърси друго развитие. В противен случай на следващите избори ще бъдем по-зле,отколкото на тези, прогнозира Петков.

Той обяви кампанията  на БСП за тотално сбъркана, защото Сергей поел цялата отговорност за реденето на листите, въпреки, че партията не е лидерска. Така иззпратил за водачи външни хора, които не познават регионите и регионите не припознали тях.

Като примери Петков посочи преместването на Корнелия Нинова от Благоевград в София-окръг, на Драго Стойнев от София в Хасково, на Светла Бъчварова от Хасково  в Пловдив-окръг.

Мартин Захариев пък е от администрацията на Иван Костов. Говорил е по адрес на БСП такива гнусотии, каквито самият Костов не произнасял. Груби политически грешки са скриването на Пламен Орешарски и Георги Първанов непосредствено преди вота и медийния нарцисизъм на самия Станишев, който очевидно не е всенароден любимец, смята Петков.

Ние говорим, че големият губещ е ГЕРБ. Но след като големият губещ ни напердаши, значи ние сме още по-зле, заяви Румен Петков. Отговорността е на Станишев, на изпълнителното бюро и на националния предизборен център. Конгрес на БСП трябва да се свика възможно най-спешно, подчерта той.

Подкрепи Economic.bg