Румен Петков за бетонирането на Светлозар Лазаров: Много груба грешка

Това ръководство на МВР показа съпричастност към купуването на гласове, каза бившият вътрешен министър

276 ~ 1 мин. четене

Назначаването на главен секретар Светлозар Лазаров за пет години е много груба грешка. Това каза Румен Петков, бивш вътрешен министър, представител на АБВ, в интервю за предаването „Тази сутрин" на БТВ, като подчерта, че то е и „форма на цинизъм", защото това са решения, по които трябва да се търси максимален консенсус.

„Очевидно е, че този състав на ръководството на МВР е неспособен да се справи със ситуации, част от които не предполагат кой знае каква професионална подготовка," каза Петков и посочи случая в Лясковец като образец на „некадърие, съчетано с арогантност".

Какво да говорим да охранителните решетки около парламента и неспособността на ръководството на МВР да прецени необходимостта от жива сила, продължи с нападките си бившия министър, като не пропусна и организацията на изборния процес : „Това ръководство на МВР показа съпричастност към купуването на гласове и към натиска," каза той.

Петков коментира и темата БСП: "Има две неща, в които Станишев е последователен - да губи избори и да лъже. Орешарски е пионка, а Петър Чобанов - недоразумение. Пеевски води на Цветан Василев с три на нула, а здравният министър е на почивка по време на чума", каза ексвътрешният министър.

На всички въпроси, свързани с лидера на БСП, Петков отговаряше: "Долу ръцете от Станишев. Който иска оставката на Станишев работи за ГЕРБ".Подкрепи Economic.bg