Русия, Китай, Северна Корея и Великобритания подслушвали Меркел

Германските специални служби са стигнали до този извод след направена проверка, а обект на подслушването е бил един от мобилните телефони на канцлера, който не бил снабден със средства за криптографска защита

100 ~ 1 мин. четене

Телефонът на германския канцлер Ангела Меркел е бил подслущван от Русия, Китай, Северна Корея и Великобритания, съобщава немското изданието „Фокус“. Германските специални служби са стигнали до този извод след направена проверка, а обект на подслушването е бил един от мобилните телефони на Меркел, който не бил снабден със средства за криптографска защита.

Според немските екперти, незащитеният телефон на Меркел е бил под контрола не само на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Разговорите на Меркел са слушали и руските, китайските, севернокорейските и британските агенти. Изданието не посочва технически детайли как точно е било извършвано подслушването.

„Фокус“ цитира мнението на високопоставен служител от германските спецслужби, според когото разположеният в центъра на Берлин правителствен комплекс с обширни незастроени пространства идеално подхождал за прехващането на сигнала.

Подкрепи Economic.bg