САЩ може и да не избегнат "фискалната пропаст"

Самите републиканци не се съгласяват на собственото си предложение, смята главния пазарен анализатор на Alpari Джеймс Хюз

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Съгласието за сделка за избягване на финансовата пропаст на САЩ е под сериозно съмнение, след като републиканците отказаха предложеният им снощи "План Б". Това е мнението на Джеймс Хюз, главен пазарен анализатор на британския борсов посредник Alpari.

"Гласуването, което трябваше да се състои вчера, беше отменено, защото не е ясно дали има достатъчно републиканци, които са готови да го подкрепят. Това е голямо притеснение, след като остават само 10 дена до крайния срок, а републиканците не са съгласни да гласуват ЗА закон, написан от собствената им партия, който дори не е одобрен още от Обама", коментира Хюз.

Според него може би е настъпило времето да се приеме, че няма да има сделка до края на годината. "Забавният момент в сагата е, че очаквахме най-големият проблем да е демократи и републиканци да се срещнат по средата. Всъщност се оказаха самите републиканци, които не се съгласяват на собственото си предложение", смята експертът.

Той смята още, че времето в момента няма как да е по-неподходящо за справяне с проблема. "Членовете на Конгреса няма да се съберат преди Коледа и тогава ще им остават само няколко дена за да стигнат до съгласие, което засега им отнема приблизително шест седмици", каза Хюз.

Коментари: 0