Седем фирми искат да оправят бул. "Бъкстон"

Днес имаше протест срещу състоянието на пътната артерия

Седем фирми са кандидати за реконструкцията на бул. "Братя Бъкстон" в София, стана ясно при отварянето на подадените оферти. Стойността на обществената поръчка на Столичната община е 2 милиона лева.

Кандидати за реконструкцията на булеварда са "ГБС -  Инфраструктурно строителство" АД, "Пътища и съоръжения" ЕАД, "ПСТ Холдинг" ЕАД, "Щрабаг" ЕАД, "Трейс груп холд" АД, обединение "СК 13 братя Бъкстон", в което влизат "СК 13 Пътстрой" и "СК 13 Трансстрой", както и "Пътно поддържане Дупница" ЕООД, съобщи БТА.

Реконструкцията на булеварда ще включи преасфалтирането на участъка, изграждането на уширения за спирки на градския транспорт, както и такива за поставянето на контейнерите за битови отпадъци.

От Околовръстния път до ул. "Тодор Каблешков" ще е и първата двустранна велосипедна алея в столицата.  Реконструкцията обхваща и контактната тролейбусна мрежа в участъка. Ще се подмени и уличното осветление.

Под този участък от бул. "Братя Бъкстон" се изгражда главен канализационен колектор, като проектът се финансира от "Софийска вода". Строителството на колектора, който ще се използва за отводняването на териториите от Подвитошката яка, струва 2,95 млн. лева.

 
Коментари: 0