Седем кандидати за шеф на НЕК

Срокът за подаване на документите изтече в началото на седмицата

В началото на седмицата е приключила процедурата за подаване на документи за избор на член на съвета на директорите на Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД. До изтичане на крайния срок са били подадени седем кандидатури, сред които няма такива на граждани на други страни членки на ЕС.

Всички документи на кандидатите ще бъдат разгледани при пълна конфиденциалност и ползвани само за целите на настоящата процедура. Предоставените от кандидатите данни ще се третират като лични по смисъла на Закона за защита на личните данни. БЕХ ЕАД (който е принципал на НЕК) се задължава да ги съхранява и да не ги разпространява под каквато и да е форма, освен за целите на настоящата процедура.

В края на юни Българският енергиен холдинг (БЕХ) обяви начало на процедурата за избор на нов изпълнителен директор на държавното енергийно дружество.

Считано от 28 март тази година финансовият директор на НЕК Иво Лефтеров временно оглави временно НЕК. Той замени на поста застаналия начело на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов. Преди него компанията се оглавяваше от Красимир Първанов. Неговото име нашумя миналата година около скандалите с оредното споразумение за удължаване на договора с „Атомстройекспорт“ за строителството на АЕЦ "Белене".

Коментари: 0