Шефът на Virgin Atlantic се оттегли от поста си

Стив Риджуей напуска през пролетта на 2013 г. след 23 години в компанията

64 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на основаната от предприемача Ричард Брансън авиокомпания Virgin Atlantic ще напусне поста си през следващата година, се казва в изявлението Virgin, цитирано от CNBC.

Стив Риджуей, който е и приятел на Брансън, се присъединява към авиокомпанията през 1989 г., а от 2001 г. насам заема поста главен изпълнителен директор. Очаква се Риджуей да напусне компанията през пролетта на 2013 г., след което ще започне да се търси негов заместник, уточняват от Virgin.

Информатори на The Wall Street Journal са коментирали, че търговският директор на авиокомпанията Джули Саутърн е най-вероятният "вътрешен кандидат" за поста на Риджуей.

Virgin Atlantic, която частично е собственост на Singapore Airlines, миналия месец разкри плановете си направи първи вътрешен полет във Великобритания през следващата година. Маршрутът е от Лондон до Манчестър, с което Virgin ще лети заедно с конкурента си British Airways, който е част от IAG.

Оставката на 62-годишния Риджуей идва на фона на радикална промяна във въздушния транспорт в Европа. Високите цени на горивата и растящата конкуренция от нискотарифни компании допринесоха за финансовия колапс на малките авиокомпании и остави много хора от националните превозвачи да търпят загуби, коментира WSJ.

Подкрепи Economic.bg