Shell със спад в печалбата, освобождава директора си

Индустрията продължава да преживява значителна несигурност на цената на енергията в резултат на икономическите и политическите събития

76 ~ 1 мин. четене

Една от най-мощните енергийни компании в света – холандската Shell, оповести в комюнике, изпълнителният ѝ директор Питър Восер ще се оттегли пред 2014 г. Една от причините е, че чистата печалба през първите три месеца на 2013 г. намаля заради по-ниските цени на суровия петрол. 

54-годишният Восер изпълнява длъжността от юли 2009 г. насам. Компанията отбелязва, че започва подборно проучване на вътрешни и външни кандидати за негов заместник. Новината беше съобщена заедно с данните за спад с 6% на чистата печалба през първото тримесечие до 8.18 млрд. долара. Резултатите на компанията пострадаха заради по-ниската цена на петрола и глобалната несигурност на икономиката. 

„Индустрията продължава да преживява значителна несигурност на цената на енергията в резултат на икономическите и политическите събития. Цената на петрола намаля неотдавна, но Shell прилага дългосрочна, конкурентна и иновативна стратегия срещу тази несигурна среда“, допълва компанията в комюникето си. 

„Лидерството на Питър в Shell през последните четири години беше впечатляващо. Той реорганизира компания, осигурявайки растеж и развивайки ясна стратегия за бъдещето със силно портфолио от нови възможности. За нас бе щастие да работим с него в период на голяма промяна и напредък на Shell и му пожелаваме всичко най-хубаво в бъдеще", се посочва още в съобщението. 

Подкрепи Economic.bg