Шойбле: Без пари на данъкоплатците за спасяването на банките

Той също така предупреждава срещу прекалени очаквания в Германия във връзка с данъчните приходи

92 ~ 1 мин. четене

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че е против използването на парите на германския данъкоплатец за спасяване на изпаднали в затруднения европейски банки. “Никакви пари на данъкоплатеца за спасяване на банките, още по-малко от спасителния фонд на еврозоната”, заяви Шойбле.

Според него, консерваторите начело с канцлера Ангела Меркел и социалдемократите, които сега преговарят за сформиране на бъдещото германско правителство, са съгласни по тази точка. Очаква се Шойбле да защити тази позиция на разискванията за банковия съюз, които ще имат европейските министри на финансите в средата на ноември.

На 15 октомври европейските министри на финансите дадоха зелена светлина на механизма за банков надзор, но по всичко личи, че при обсъждането на други аспекти на този съюз ще има много трудности. 

Шойбле също така предупреждава срещу прекалени очаквания в Германия във връзка с данъчните приходи. ”Те не са в изобилие”, заявява той преди Берлин да публикува оценката си за данъчните приходи, което ще стане през следващите дни. 

Подкрепи Economic.bg