Силвио Берлускони в болница преди съдебно заседание

Бившият премиер на Италия е хоспитализиран в Милано с възпалено коляно

Автор: Николай Марченко

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е приет в болница в Милано, информират италианските медии, цитирани от агенция France Presse (AFP). Политикът страда от възпаление на лявото коляно.

Хоспитализацията на бившия италиански министър-председател идва няколко дни преди съдебното заседание, на което трябва да бъде решено дали Берлускони ще бъде поставен под домашен арест или ще извършва общественополезен труд. „Берлускони страда от възпаление на лявото си коляно и може да бъде изписан скоро, за да се наслади на последните си дни пълна свобода”, злорадства италианската преса.

Съдът в Милано ще заседава на 10 април 2014 г., за да реши каква ще бъде присъдата на 77-годишния магнат, осъден за данъчна измама през медийната му империя Mediaset.

Неговият адвокат поиска той да полага „общественополозен труд в неправителствена организация”. Юристът обаче не разкрива към коя точно НПО се е насочил шефът му. И двата варианта ще ограничат политическата дейност на Берлускони, тъй като бившият премиер няма да получи право да участва в предизборни кампании. Както и да произнася политически речи, като ще трябва да подава специална молба дори преди да даде интервю.

Паспортът на Берлускони вече беше конфискуван, за да не може да пътува в чужбина. Той няма право да се кандидатира за парламента и не може да участва в избори шест години въз основа на специален антимафиотски закон, който изключва криминално проявени лица от политиката.

 

Коментари: 0