Социалната мрежа на Napster тръгва на 5 юни

Стартирането на сайта ще бъде придружено от специална пресконференция, на която ще бъдат обявени по-важните детайли около мисията на Airtime

Още през октомври миналата година стана ясно, че двамата основатели на Napster Шон Паркър и Шон Фанинг - готвят нов социален проект на име Airtime. Двамата предприемачи наскоро съобщиха, че социалната мрежа ще стартира официално на 5 юни, съобщават от kaladata.com

Стартирането на сайта ще бъде придружено от специална пресконференция в Ню Йорк на същия ден, на която са поканени и медиите. Тогава ще бъдат обявени по-важните детайли около мисията на Airtime. Засега е само ясно, че това ще е видео платформа, с чиято цел ще се запознаваме с нови хора в интернет.

В момента всеки потребител на Facebook може да се регистрира в Airtime без допълнителни данни, използвайки услугата Facebook Connect.

От това, което знаем, можем да заключим, че Airtime ще прилича доста на Chatroulette - услуга, в която непознати хора в интернет си комуникираха чрез уеб камерите си. Самите основатели на Airtime се бяха опитали да купят руския сайт преди време. Сега, обаче, усилията им са насочени само към собствения им продукт, в който са инвестирали фирми като Andreessen Horowitz и Google Ventures, както и знаменитости от ранга на Аштън Кътчър и Will.i.am.

Коментари: 0