Sony и Philips съдят заедно Apple

Претенциите на двете компании са свързани с патенти, касаещи онлайн сигурността и защитата на цифровото съдържание

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Технологичните компании Sony и Philips обвиниха Apple в нарушаване на 15 техни патента. Двете корпорации са подали общ съдебен иск срещу американския гигант, предаде специализираният портал Apple Insider.

Претенциите на Sony и Philips са свързани с патенти, касаещи онлайн сигурността и защитата на цифровото съдържание. „Apple прави много чудесни устройства, в които се използват нашите технологии“, заяви представител на Sony.

Съдебният спор засяга всички ключови продукти на Apple, включително iPhone, iPad, MacBook и Apple TV. Според твърденията, с Apple са били водени дълги преговори, но в крайна сметка се оказало, че спорните въпроси не могат да бъдат разрешени без съдебна намеса.

Искът е оформен от името на Intertrust Technologies, собствеността на която е разделена по равно между Philips и Sony. Двете компании настояват Apple да им заплати обезщетение, чийто размер засега не се съобщава, както и необходимите лицензионни отчисления.

Intertrust Technologies има успешен опит във воденето на съдебни дела срещу големи корпорации. През 2004 г. компанията получи компенсации в размер на 440 млн. долара от страна на Microsoft след урегулиране на патентни спорове чрез съда. 

Подкрепи Economic.bg