Специален сайт съветва чужди инвеститори

Проектът е на стойност 60 хил. лв.

6880 ~ 1 мин. четене

Нов портал ще съветва потенциални купувачи от чужбина, които искат да инвестират парите си в имоти в България, съобщи Стандарт нюз. Днес кабинетът ще отпусне за платформата 60 хил. лв. Сайтът ще е под шапката на Министерството на правосъдието и ще се прави от Агенцията по вписванията, която в момента поддържа и Търговския регистър.

Идеята е чужденците да могат по-лесно да се ориентират в цените на имотите в цялата страна, в стъпките, които трябва да предприемат, за да си купят апартамент или селска къща. Сега те се лутат между институциите, а доста често биват мамени от брокерите. Те ги товарят с такси и така имотът им се оскъпява многократно.

На сайта ще има подробна информация и за физически лица, и за фирми. Подробно ще се описва какви са методите за управление на имота, кога и къде се плащат данъците и към кого да се обърнат в случай на нужда.

Освен това ще има и директна онлайн връзка за потребителите. Така директно ще могат да се препращат сигнали до компетентните ведомства. Все още не е ясно дали и българи ще могат да се възползват от услугата, която ще е достъпна само с регистрация. Според разчетите на кабинета сайтът ще улесни много работата на инвеститорите у нас.

Подкрепи Economic.bg