Спират тежките камиони всеки петък до 22 ч.

Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

В последния работен ден от седмицата движението на тежкотоварни превозни средства ще се ограничава между 16 и 22 ч., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От там защитават мярката с настъпването на активния почивен сезон, в който се цели осигуряване на по-висока пътна безопасност. Именно затова от 7 юни до 30 септември 2013 г. в интервала от 16 ч. до 22 ч. за последния работен ден от седмицата (петък) и от 14 ч. до 20 ч. в неделя, предпразнични и последния празничен ден, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета). От движение ще бъдат спирани още селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Забраната се отнася за автомагистрали; пътища I клас и пътища II клас в участъците Дебелец - Гурково; Бургас - Царево; Оряхово - Мизия; Пловдив - Смолян; Симитли - Гоце Делчев; Околовръстен път София; Добрич - граница Румъния.

Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Коментари: 0