Станимир Казлачев поема "Мини Марица-изток"

Щерьо Щерев ще е председател на Съвета на директорите на държавното дружество

Най-голямото въгледобивно предприятие в България - изцяло държавното "Мини Марица-изток" ЕАД има нов изпълнителен директор и нов председател на Съвета на директорите (СД). Това са Станимир Казлачев и Щерьо Щерев, които влязоха в борда на мините след мащабните рокади направени от "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) в управителните органи на големите енергийни компании у нас.

В края на юни БЕХ освободени досегашният изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" Теодор Дребов и Димо Димов, който беше в СД. Именно Казлачев и Щерев заеха техните места, като след заседание на новоизбрания СД са били гласувани новите им позиции. Решенията влизат в сила след вписване на промените в Търговския регистър.

Станимир Казлачев е роден през 1964 г. Той е минен инженер по открито разработване на полезни изкопаеми от Минно-геоложки университет "Свети Иван Рилски", София. Притежава квалификация "Мениджър" от Стопанската Камара и Института по маркетинг и мениджмънт - Виена, Австрия, както и успешно защитена следдипломна професионална квалификация със специалност "Финансов мениджмънт" от Стопанска академия "Димитър А. Ценов", Свищов.

Кариерата си в "Мини Марица-изток" започва през декември 1994 г., като минен диспечер в рудник "Трояново 1". С инвестиционно проектиране се занимава от 1997 г., а от 2004 г. е директор "Комплексно оборудване" в дружеството. Шест години ръководи отдела за доставки и съхранение на оборудването. Близо две години ръководи процесите по изготвяне на инвестиционни програми, проектни разработки и научни изследвания обслужващи развитието на въгледобивното дружество, както и доставките и монтажа на нови машини и съоръжения, като директор на дирекция и ръководител на отдел "Инвестиции".

Коментари: 0