Станишев: Не планирам оставка

Не успяхме да мобилизираме нашите хора, заяви лидерът на БСП

Снимка: Виктор Леви

Не планирам такива действия, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на въпроса ще поеме ли персонална отговорност и ще подаде ли оставка като председател на БСП и на ПЕС (Партията на европейските социалисти) след резултатите от изборите днес. Няма да правя услуга на нашите опоненти, но ние ще направим своите анализи и ще стигнем до съответните изводи, заяви Станишев на пресконференцията в изборнияп ресцентър в НДК.

Очевидно, че резултатите, които постигнахме са незадоволителни. Те са разочароващи за БСП, за Коалиция за България, за нашата обща кауза, заяви лидерът на БСП. Според него една от причините е, че партията е водила кампания като за евроизбори, за разлика от останалите политически сили, а тези, които водят кампания като за национални избори, печелят повече. 

Не успяхме да събудим и да мобилизираме нашите хора, призна той. Възприемаме негласуването като сериозно предупреждение, каза още лидерът на БСП и се зарече да анализира много внимателно резултатите от евровота.

БСП водеше кампания на два фронта - срещу основните ни опоненти ГЕРБ, които са най-голямата сила в дясното политическо пространство, и срещу формацията АБВ, която "ни нанесе удар в гръб", поясни червеният лидер.

Този, който е тръгнал да погребва БСП, за пореден път ще се излъже. Правили са го неведнъж и мнозина. Много от тези, които са го правили, вече са в политическото небитие, каза още лидерът на червената партия.

Коментари: 0