Станишев: Страницата АБВ е затворена

Всички се чувстваме меко казано разочаровани, заяви лидерът на БСП

3557 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Смятам, че страницата АБВ действително е затворена. Това не беше леко за всеки един от нас, защото става дума за хора, с които сме работили. Всички се чувстваме меко казано разочаровани“. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването „Неделя 150“ по БНР.

По думите му проблемите, с които се сблъсква партията през последните седмици, донякъде се дължат на „партийно лицемерие“ на част от хората. „Вчерашният конгрес беше важен със своите послания към членовете на БСП и към българското общество, защото показа сила, самочувствие за да извървим пътя, който сме започнали след парламентарните избори“, обясни лидерът на БСП.

Той подчерта, че БСП е почти единодушна в това, че разцеплението пречи на каузата на левицата и помага на опонентите й. „Тук не става дума за решение на един или друг орган, тук става дума за повече от 20 хил. души, които са участвали в конференцията на БСП. Те казаха своята дума за АБВ. Всички последващи действия са на основата на тяхната дума и тяхното мнение за това, което се случи“, каза още Станишев.

Подкрепи Economic.bg