"Стара планина" задържа ръста на продажбите

Най-голямо повишение за осемте месеца отчита "Хидравлични елементи и системи"

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Публичният машиностроителен холдинг "Стара планина Холд" АД ще задържи ръста на продажбите от периода януари-август и през деветмесечието, става ясно от представените през БФБ текущи консолидирани финансови резултати на холдинга и на най-значителните предприятия от портфейла му.

За осемте месеца от началото на 2013 г. до края на август "Стара планина Холд" реализира 119.13 млн. лв. консолидирани продажби, което е 6.1% ръст на годишна база. Прогнозата е в края на септември показателят да достигне 133.69 млн. лв., или с 6.1% повече от деветмесечието на миналата година.

Най-голяма ръст на продажбите за осемте месеца отчита "Хидравлични елементи и системи" АД (ХЕС). Приходите по това перо са достигнали 26.61 млн. лв., което е с 6.3% повече от съпоставимия период на миналата година. За деветмесечието консолидираните продажби на ХЕС ще достигнат 30.01 млн. лв., а ръстът на годишна база ще се усили до 6.7%.

Най-голяма печалба като абсолютна стойност отчита "М+С Хидравлик" АД - 9.24 млн. лв. за осемте месеца. Положителният резултат на ХЕС за януари-август е 2.34 млн. лв., а този на акумулаторния производител "Елхим-Искра" АД - 384 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg